Изнесе коледен концерт пред пандизчии  Коледният дух завладя и затворите

...
Изнесе коледен концерт пред пандизчии  Коледният дух завладя и затворите
Коментари Харесай

Детето-чудо на българската музика влезе в затвора

Изнесе коледен концерт пред пандизчии 

Коледният дух завладя и пандизите у нас. Младата певица Крисия изнесе концерт в Софийския затвор с някои от обичаните коледни песни на всички. Концертът на надареното момиче, което показа България на детската „ Евровизия “ през 2014 година и донесе почетното второ място в страната ни е единствено началото на празничното въодушевление в пандизите. Още доста концерти, коледни работилници, състезания и дарове ще радват лишените от независимост. Главна дирекция „ Изпълнение на наказванията “ провежда и книжовен междузатворнически конкурс на тематика „ Коледни стремежи “, написа вестник Филтър.

Затворниците ще създават украси, играчки, картички, сурвачки и дарове, които ще бъдат оценени от представители на самодейните затворнически общности. Част от наказаните лица ще ги дарят на своите деца и близки.

Жените в Сливенския затвор ще подготвят сладкиши и аксесоари за децата на лишените от независимост. В София ще има самобитен конкурс за баница сред групите. За децата на обществено слабите пандизчии от Белене, Бургас, Враца, Ловеч, Пазарджик, Пловдив, Сливен, София, Стара Загора ще има дарове. Във Варна спектакъл „ Българан “ ще показа пред лишените от независимост комедията „ Под масата “.

Ще бъдат приготвени празнични менюта, съобразени с българските обичаи и традиции. Всички ще могат да изтеглят и новогодишни шансове. Допълнителна хранителна пратка, която да включва празнични ястия също е разрешена за всички пандизчии.

Както всяка година, ще бъдат отслужени и празнични литургии. Представители на разнообразни вероизповедания ще проведат тържествени молебени, водосвети, музикални стратегии и ще подаряват дарове на обществено слаби всред лишените от независимост.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР